Zelf een veranda bouwen van hout

Alles over onze houten veranda’s

De plannen liggen klaar, u gaat zelf een veranda bouwen van hout! U zult allereerst een ontwerp voor uw veranda moeten maken en hout voor de veranda moeten kopen, voordat u kunt beginnen met het bouwen van de veranda. Kortom, u moet dus over verschillende zaken nadenken wanneer u zelf een veranda maken gaat. Bent u handig genoeg om zelf een veranda te bouwen van hout? Dan staat niks u in de weg om aan de slag te gaan met het bouwen van de veranda. Wilt u liever een veranda bestellen of kant en klaar kopen? Dan kunt u terecht bij Van Donzel Best, de veranda specialist van Noord Brabant!

Van Donzel Best is al ruim 50 jaar leverancier van houten veranda’s, tuinhuizen, recreatiewoningen en andere houten gebouwen. Wij zijn gevestigd in Best, Noord Brabant, maar zijn actief door heel Nederland. Van Limburg, Noord Brabant en Zeeland, tot aan Utrecht, Gelderland, Noord en Zuid Holland en het noorden van het land. Bij ons kunt u zowel veranda hout kopen voor de zelfbouw van uw veranda als een complete veranda, inclusief het bouwen van de veranda door onze vakmensen. Ook kunt u, wanneer u een veranda kopen wilt, ervoor kiezen zelf mee te werken bij het bouwen van de veranda. Dit scheelt u in de prijs en bovendien is het een uitdaging om gedeeltelijk zelf uw veranda te maken.

Veranda zelfbouw
Veranda zelfbouw hout in dat u zowel zorg draagt voor het ontwerp van de veranda, als voor de keuze voor het hout, het bestellen van de materialen en de uiteindelijke bouw van de overkapping. Dat moet voor hen, die over het nodige doorzettingsvermogen en (technisch) inzicht beschikken, geen grote problemen opleveren. Wel is het verstandig om, voorafgaand aan het bouwen van de veranda, na te denken over de plaats van de veranda, de afmetingen, de houtsoort en de constructie van de overkapping.

Inspiratie voor het bouwen van een veranda
Heeft u deze zaken duidelijk voor ogen, dan kan uw veranda zelfbouw project vorm krijgen in een passend ontwerp. Zoekt u de nodige inspiratie voor uw veranda? Werp dan eens een blik op onze productfoto’s. Hier ziet u de mogelijkheden die er zijn, wanneer u de veranda zelf gaat bouwen. Ook krijgt u een beeld van de verschillende functies die een veranda kan hebben. Wilt u meer weten over het bouwen van veranda’s in het algemeen en de inrichting van uw veranda? Lees dan ons artikel ‘Een veranda bouwen, voor een buitengewoon buitenleven’.

Vergunning bij de bouw van veranda’s
Een belangrijk punt van aandacht betreft de eventuele vergunning voor uw veranda. Als u de veranda zelf gaat bouwen, dient u dit zelfstandig te regelen. Wanneer u een vakman inschakelt voor het bouwen van uw veranda, kan deze dit (grotendeels) voor u verzorgen. Of u een vergunning nodig heeft bij het bouwen van de veranda hangt af van de afmeting van de veranda, de plek van de veranda en de totaal bebouwde oppervlakte van het perceel, waarop de terrasoverkapping komt te staan. Voor meer informatie over vergunningen en wet- en regelgeving met betrekking tot veranda zelfbouw en het bouwen van terrasoverkappingen, kunt u zich wenden tot uw gemeente. De regels omtrent vergunningen zijn namelijk per gemeente verschillend. Zo kan het zijn dat u bij een gemeente in Noord Brabant wél een vergunning voor uw veranda nodig heeft, en in Noord of Zuid Holland, Utrecht, Gelderland, Limburg of Zeeland niet, en vice versa.

Zelf uw veranda bouwen, maar van welk hout?
Qua materiaal voor uw veranda bij zelfbouw, kunt u voor hout kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor aluminium. Toch geniet het bouwen van een houten veranda de voorkeur. Denk alleen al aan de uitstraling van een veranda van hout, sfeervol, levendig en warm! Een veranda maken van hout is middels zelfbouw goed te realiseren. U moet echter wel zelf een keuze maken uit de diverse hout soorten. U kunt bij het veranda bouwen kiezen uit lariks hout, vurenhout, eikenhout, hardhout, grenen etc. De keuze van de houtsoort is, deels, afhankelijk van hoe u het hout gaat behandelen. Mocht u meer informatie willen over de te kiezen houtsoort voor uw zelfbouw veranda, dan kunt u uiteraard de specialisten van Van Donzel Best raadplegen.

Veranda of veranda hout bestellen?
Wilt u uw veranda zelf bouwen? En wilt u hoogwaardig veranda hout kopen? Van Donzel Best biedt u een breed aanbod veranda hout voor zelfbouw doeleinden. Hout voor uw veranda bestellen kunt u zowel online als telefonisch via tel. 0499 39 53 12. Wij leveren uw veranda zelfbouw hout door heel Nederland, van Noord Brabant, Limburg en Zeeland tot in Utrecht, Gelderland, Zuid en Noord Holland. Wilt u echter niet zelf uw veranda maken, maar het bouwen van de veranda aan Van Donzel Best overlaten? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website of neem telefonisch contact met ons op.

Heeft u interesse, neem dan contact op via telefoonnummer 0499 39 53 12 of via ons contactformulier.
Overkapping met schutting - Deze overkapping biedt onder meer de ruimte voor de opslag van hout en loopt over in een schutting.
Landelijk gepotdekseld tuinhuis - Dit tuinhuis is ontworpen en gebouwd in traditionele landelijke stijl.
Houten tuinhuis met atelier/praktijkruimte - In dit ruime houten tuinhuis is naast opbergruimte ook ruimte beschikbaar als atelier.
Houten praktijkruimte in landelijke stijl - Deze praktijkruimte kan worden ingezet als kantoor of atelier aan huis.
Houten tuinhuis met veranda - Dit houten tuinhuis bevat een veranda, om ook bij minder weer in de tuin te kunnen zitten.
Houten tuinhuis met garage  - Houten tuinhuis met aangebouwde garage in landelijke stijl.
Gepotdekseld tuinhuis - Dit luxe tuinhuis met overkapping is onder meer geschikt als gastenverblijf.
Houten schuurtjes in authentieke stijl - Deze schuurtjes, met overkapping voor houtopslag, bieden volop opslagruimte en passen perfect bij de stijl van de tuin.
Ruim bijgebouw - In dit veelzijdige bijgebouw is ruimte voor auto
NEEM
CONTACT OP
VRAAG
INFORMATIE AAN
T 0499 39 53 12
Oirschotseweg 120 - BEST