Potdekselen geeft schuur en bijgebouw een nostalgische look

Voorbeelden van onze projecten

Een houten berging, veranda of blokhut bouwen is slechts één ding dat Van Donzel Best voor u kan realiseren. Het potdekselen van uw schuur, overkapping of vakantiewoning is een tweede specialiteit van het Noord Brabantse houtbouwbedrijf. Potdekselen is het dakpansgewijs bedekken van gevels en wanden met speciale gevelplanken. Wij voeren projecten op het gebied van potdekselen uit in Noord Brabant, Zeeland, Limburg, Gelderland, Zuid Holland, Utrecht, Noord Holland en elders in Nederland. Meer weten? Kijk hier voor de mogelijkheden of neem nu contact op.

Potdekselen met houtdelen werd vroeger veelvuldig toegepast. Ook tegenwoordig wordt nog regelmatig gebruik gemaakt van het potdekselen van schuren, houten woningen, bergingen en andere houten gebouwen. Het doel van potdekselen met hout is dat er minder water doordringt dan wanneer de gevel op een andere manier is bedekt. Wanneer je wilt voorkomen dat er water doordringt, kun je beter gebruik maken van horizontaal potdekselen dan van verticaal potdekselen. Wanneer er sprake is van een verticaal gepotdekselde gevel, is dat meer voor het architectonische aspect dan voor het functionele. Wanneer het potdekselen horizontaal gebeurt, dient de hartkant van de plank naar buiten gericht zijn. De hartkant is duurzamer en door deze manier van bevestigen kunnen er geen kieren tussen de planken ontstaan.

Potdekselen in elke houtsoort

In principe kan Van Donzel Best potdekselen met alle soorten planken die aan de randen over elkaar liggen. Als het gaat om potdekselen is er dan ook een ruime keus. Van planken voor potdekselen van schaaldeel tot planken voor potdekselen van halfhoutsrabat. Uiteraard zijn er kwaliteitsverschillen in de diverse houtsoorten, maar u kunt er vanuit gaan dat Van Donzel Best alleen hoogwaardige materialen gebruikt bij het potdekselen. Zo bent u gegarandeerd van een duurzame en solide constructie van uw gevelbekleding.

Voorbeelden van potdekselen met hout

Wilt u voorbeelden bekijken van potdekselen voor de gevelbekleding en inzicht krijgen in de mogelijkheden van het potdekselen van een hout schuur, kapschuur of ander houten gebouw? Kijkt u dan in ons productoverzicht of neemt u contact op met onze specialisten via ons contactformulier of per telefoon via tel. 0499 39 53 12.

Van Donzel Best doet meer dan potdekselen alleen. Wij zijn dé specialist op het gebied van houten systeembouw en exclusieve houtbouw in Nederland. Van Donzel Best, gevestigd in Best (Noord Brabant), realiseert onder meer schuren, houten veranda’s, tuinhuizen, recreatiewoningen, carports, stallen, houten bedrijfsruimtes en andere houten gebouwen. Hiervoor leveren wij zowel materiaal (zoals hout, prefab onderdelen en de materialen voor potdekselen, bijvoorbeeld voor het potdekselen van gevels), maar ook de mankracht. Wij voeren graag het complete traject voor u uit, inclusief ontwerp, productie en realisatie. Afwerking van de schuur middels potdekselen (voor een nostalgische, oud Hollandse look) is slechts één van de vele mogelijkheden.

Houtbouw, potdekselen en prefab houtelementen

Het houtbouw bedrijf uit Noord Brabant is van oudsher werkzaam in zuid Nederland (Noord Brabant, Zeeland en Limburg). Toch is het bedrijf ook in het midden van het land (Utrecht, Gelderland, Noord Holland, Zuid Holland en ‘t Gooi) geen onbekende meer. Veelvuldig worden de specialisten van Van Donzel Best door particuliere en zakelijke opdrachtgevers boven de rivieren ingeschakeld bij de bouw van houten overkappingen, vakantiewoningen, paardenboxen, houten tuinhuizen en het potdekselen van gevels.

Wilt u uw kapschuur, chalet, houten bijgebouw of schuur laten potdekselen met hoogwaardige houten planken door een specialist? Of heeft u interesse in een houten garage, kapschuur, tuinhuis of veranda? Neemt u dan contact op met Van Donzel Best in het bourgondische Brabant. Wij leveren door heel Nederland, of u nu in Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland, Gelderland, Utrecht, Noord Brabant of Limburg woont. Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier op de website of telefonisch via tel. 0499 39 53 12.

Heeft u interesse, neem dan contact op via telefoonnummer 0499 39 53 12 of via ons contactformulier.

Heeft u interesse, neem dan contact op via telefoonnummer 0499 39 53 12 of via ons contactformulier.
Houten atelier - Dit sfeervolle gebouw biedt opslagruimte en kan gebruikt worden als atelier of kantoor.
Landelijke houten schuur - Deze luxe schuur is volledig op maat ontworpen en gebouwd.
Houten tuinhuis met garage  - Houten tuinhuis met aangebouwde garage in landelijke stijl.
Houten tuinhuis met overkapping - Dit ruime tuinhuis met overkapping biedt volop ruimte om overdekt buiten te zitten.
Rustiek houten tuinhuis - Dit tuinhuis biedt ruimte voor het tuingereedschap en voor ontspanning.
Luxe houten overkapping met buitenkeuken - Deze houten overkapping bevat een uitgebreide buitenkeuken.
Overkapping voor dierenverblijf - Deze overkapping biedt een droog onderdak voor dieren.
Moderne houten aanbouw - Deze strak vormgegeven aanbouw past perfect bij de moderne smaak van de opdrachtgever.
Houten overkapping met schutting - Deze houten overkapping, die beschutting biedt in de tuin, loopt over in een schutting van hetzelfde materiaal.
NEEM
CONTACT OP
VRAAG
INFORMATIE AAN
T 0499 39 53 12
Oirschotseweg 120 - BEST