Het geheim van prefab houten gebouwen en exclusieve houtbouw

Voorbeelden van onze projecten

Als het gaat om bouwen, heeft houtskeletbouw heeft haar plek op de Nederlandse markt inmiddels wel veroverd. Houtskeletbouw, ook wel hout systeembouw bouwen genoemd, is een methode waarbij houten gebouwen middels prefab elementen worden gerealiseerd. De prefab hout bouw elementen worden in de fabriek vervaardigd en op de bouwplaats, snel en gemakkelijk, samengevoegd.

Een specialist op het gebied van houten systeembouw en exclusieve houtbouw in Nederland is Van Donzel Best, gevestigd in Best - Noord Brabant. De gerenommeerde leverancier van houten gebouwen heeft ruim 50 jaar ervaring op het gebied van hout bouw en hout systeembouw bouwen. Onder het productaanbod vallen onder meer houten veranda’s, tuinhuizen, schuren, recreatiewoningen, carports, paardenboxen, houten bedrijfsruimtes en club gebouwen. Hoewel de Noord Brabantse houtspecialist Van Donzel Best voornamelijk werkzaam is in zuid Nederland, beperkt het hout bouw bedrijf zich niet tot opdrachten in Noord Brabant, Zeeland en Limburg. Ook in Utrecht, Gelderland, Noord Holland, Zuid Holland en elders in Nederland realiseren zij exclusieve houtbouw projecten.

Houten systeembouw in Nederland
Hout systeembouw bouwen wordt van oudsher toegepast in landen als Zweden, Noorwegen, Finland, Schotland, Engeland, Duitsland. Buiten Europa is houten systeembouw voornamelijk terug te vinden in de Verenigde Staten en Canada. De bouwstijl werd in Nederland voor het eerst geïntroduceerd in 1974 en met name toegepast in de Zaanstreek. De belangrijkste aspecten van hout systeembouw zijn de snelle, milieuvriendelijke en relatief voordelige manier van bouwen.

Doordat hout als bouw materiaal vrij licht is, werd houtskeletbouw destijds regelmatig gebruikt bij het optoppen van gebouwen. Pas sinds enkele jaren hebben houten systeembouw en exclusieve houtbouw in Nederland voet aan de grond als gangbare bouwmethode. Dit kan onder meer worden toegeschreven aan de toenemende aandacht voor het milieu. Hout vereist immers vrij weinig energie bij het verwerkingsproces. Bovendien is hout als bouw materiaal duurzaam en goed te recyclen.

Exclusieve houtbouw biedt maatwerk
Houten systeembouw en prefab hout bouw heeft daarmee de toekomst! Zowel in het noorden en de kuststreek (Noord Holland, Zuid Holland en Zeeland) als in midden en zuid Nederland (Utrecht, Gelderland, Limburg en Noord Brabant). De bouwmethode is betrouwbaar, maatvast en gemakkelijk aan te passen. Hierdoor zijn wanden, inrichting, dak en vloer gemakkelijk af te stemmen op de eisen en wensen van opdrachtgevers. Op deze manier kan maatwerk worden geleverd.

Hoewel maatwerk voor u misschien een kenmerk is van exclusieve producten, hoeft houtbouw helemaal niet duur te zijn! Integendeel! Houten systeembouw is zeer gunstig geprijsd. Zelfs wanneer u uw houten gebouw op maat laat ontwerpen. Dit komt onder meer door de bouwsnelheid van hout bouw. Deze is namelijk twee keer zo hoog in vergelijking met de traditionele bouw. Een ander voordeel van houten systeembouw is de goede vocht- en warmte isolatie, die kenmerkend is voor houten gebouwen.

Hout bouw elementen of een compleet houten systeembouw project
De specialisten van Van Donzel Best kunnen zowel prefab hout bouw elementen leveren, als het complete bouwtraject van houten gebouwen voor u verzorgen. Wilt u zien wat hout systeembouw bouwen in Nederland u te bieden heeft? Bekijk dan de voorbeelden van houten systeembouw en exclusieve houtbouw in ons productoverzicht. Heeft u interesse in een houten gebouw voor een locatie in Noord Brabant, Zeeland, Limburg, Utrecht, Gelderland, Noord Holland, Zuid Holland of elders in Nederland? Of wilt u zich oriënteren op het gebied van exclusieve houtbouw danwel houten systeembouw? Neemt u dan contact op met de specialisten van Van Donzel Best. Vul het contactformulier op de website in of neem telefonisch contact op via tel. 0499 39 53 12.

Heeft u interesse, neem dan contact op via telefoonnummer 0499 39 53 12 of via ons contactformulier.
Landelijke houten schuur - Deze luxe schuur is volledig op maat ontworpen en gebouwd.
Houten tuinhuis met atelier/praktijkruimte - In dit ruime houten tuinhuis is naast opbergruimte ook ruimte beschikbaar als atelier.
Houten overkapping met buitenkeuken en open haard - Deze overkapping met open haard biedt de mogelijkheid om zelfs in de winter van de tuin te genieten.
Ruim bijgebouw - In dit veelzijdige bijgebouw is ruimte voor auto
Landelijk gepotdekseld tuinhuis - Dit tuinhuis is ontworpen en gebouwd in traditionele landelijke stijl.
Houten schuurtjes in authentieke stijl - Deze schuurtjes, met overkapping voor houtopslag, bieden volop opslagruimte en passen perfect bij de stijl van de tuin.
Witte landelijke bedrijfsruimte - Dit bijgebouw is bijzonder geschikt als kantoor aan huis of atelier.
Grote houten schuur met ruimte voor stallen en auto
Houten praktijkruimte in landelijke stijl - Deze praktijkruimte kan worden ingezet als kantoor of atelier aan huis.
NEEM
CONTACT OP
VRAAG
INFORMATIE AAN
T 0499 39 53 12
Oirschotseweg 120 - BEST